Talvinen piirileiri Raasinkorvessa

Napakettu 24.–27.2.2011

Lounais-Suomen partiopiirin ensimmäinen piirileiri järjestettiin Pöytyän Yläneellä. Keskellä hyistä ja lumista talvea järjetetty leiri houkutteli seikkailemaan yhdeksän Pöllöä ja kaksi samaan telttaan majoittautunutta Kiurua ja Kokkoa. Leirin aikana -22 asteen pakkanen ehti vaihtua lähes plussakeliksi ja tuulikin huojutti uhkaavasti kamiinoiden piippuja. Teltassa oli kuitenkin lämmin ja siellä syntyi iltojen ratoksi leiripäivistä kertovia adjektiivitarinoita, jotka saavat nyt omalta osaltaan kertoa leiritunnelmasta.

Torstai 24.2.

Iso aamu alkoi vihreissä merkeissä tavaroiden veivauksella ja teltan pystytyksellä. Tosin limainen Alex ja kova Anni olivat jossain hiippailemassa eivätkä uskaltaneet tulla auttamaan meitä rumia pöllöjä ja turkoosia Lauria, joka on liekehtivästä KK&K:sta. Lounaaksi oli vetoista ruokaa. Ruuan jälkeen lisää rakentelua ja Anni ja Alex haki polttopuita PALJON. Valvovana johtajanamme toimi kuuma Suvi, joka kuunteli kuollutta Nightwishia. Kamina sytytettiin kun saatiin sammutusvettä ja kirkas Kustaa sytytti sen. Eiku OHO, se taiski olla valaiseva sienimies! Sori sienimies! Saimme tietää, että joku ihme ihana hiippari äänekkäältä Loimaalta tulee nukkumaan mein telttaan. Hänen nimensä on Eeli. Avajaisissa oli tanssia ja laulua ja lämmin Tomi väitti ettei äänekäs Mari tai avoin Nella muka laulaneet ja leikkineet. Illan hämärtyessä rakas Kaisa jo nukahti, mutta herää kun pörröiset ihmiset herättivät hänet. Kuollutta yötä kaikille!

Perjantaina kokeiltiin myös curlingia luonnonjäällä.

Perjantai 25.2.

Limainen aamumme alkoi karvaisissa merkeissä. Herätys oli aika psykoottinen. Rakas Mari ja putputtava Nella olivat loppuyöstä kipinävuorossa, joten he hoitivat herätyksen. Joillain nimeltämainitsemattomilla vihreillä henkilöillä oli hieman vaikea herätä. Voimme kai paljastaa, että he olivat vanha Alex ja kuolettava Eeli. Kaikilla oli kylmä, joten kuuma sienimies sytytti kaminan. Pikkuhiljaa myös parhaiten nukkunut pelottava Kaisa sekä viileä Kustaa alkoivat virkistyä. Iltapäivällä jouduimme menemään turkoosille haikille, jolle mukaan otettiin Tomin söpö pulkka. Ihana telttamme johtava johtaja limainen Suvi lähti kotiin ja hänen tilalleen tuli valoisa Asta.

Illalla oli vielä pöpit keskiaikaiset markkinat, joissa saatiin mm. kamalaa lihaa ja isoa ruisnäkkäriä timmillä kastikkeella, karvaista kasvishöystettä sekä hyytävää hedelmäsalaattia. Markkinoiden jälkeen komeat ihmiset menivät myrskyisään telttaan nukkumaan.

Linnunpesä Naskalissa.

Lauantai 26.2.

Oli pyöreä ja täplikäs aamu. Aamulla lähdimme matkalle uneliaalle haikille jalat rasvaisena edellisen päivän haikista johtuen. Retki meni kuitenkin onneksi kovissa merkeissä. Ohjelma 2:sessa oli esim. lempeä ramporata sekä siellä tehtiin kuvottavaa vanukasta. Lämpimän Alexin ja sekaisen Annin tulon kuuli jo kaukaa komean laulun merkeissä. Limainen Tomi oli hyvin innokas hoilaamaan kyseistä laulua myöhemmin. Hän myös selitti innokkaasti makeita juttujaan. Suurella iltanuotiolla riippuvainen Kaisa oli innokkaasti lauluissa ja leikeissä mukana. Illalla kuuma Kustaa ja nuhainen Sienimies olivat ”jänistenmetsästysretkellä” pörröisen lamppunsa kanssa. Illalla Sienimiehen otettua kengät pois nousi niistä lämpöistä lemua ja kaunis Nella sekä säteilevä Mari olivat molemmat kuolla siihen lemuun. Ihanaa viimeistä yötä ja kipinävuoroa kaikille. Ja lopuksi vielä leirihuuto: Talven märin juttu, Napakettu!

Runkotekstin kirjoittanut Mari Anttila ja Nella Kuisma

Adjektiiveja ovat olleet keksimässä kaikki teltan asukkaat

Valokuvat Suvi Teeri